فهرستی از 10 غذای برتر ایرانی
امروز یه مقاله از یک سایت بین المللی در زمینه گردشگری براتون اماده کردم.
در این سایت فهرستی از 10 غذای برتر ایرانی را معرفی کرده و به خوانندگان و علاقه مندان سفر به ایران توصیه کرده که حتما این ده غذای اصیل ایرانی را تست کنند.
برای خودم خیلی جالب بود که اینقدر مفصل در مورد فرهنگ غذایی ایران مقاله اماده کرده اند.برای همین تصمیم گرفتم این مقاله را ترجمه کنم تا شما هم مطالعه کنید و بدانید که در ان طرف مرزها هنوز هم فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی مشتاقان فراوانی دارد.
ترجمه مقاله:
از قدیم الایام ایرانیان به مهمان نوازی معروف بودهاند، چه مهماننوازی افراد روستایی که به مسافران خسته استراحت و طراوت میدهند، و چه مهماننوازی شهرنشینی که از مهمانانش به بهترین نحو پذیرایی میکند.
در ایران سنت ایجاب میکند که از مهمانان یا بازدیدکنندگان فقط با بهترین غذای موجود که به بهترین شکل ممکن سرو شده است، پذیرایی شود.
گزارش های مسافران ایران نشان می دهد که غذاهای سرو شده در طول قرن ها تغییر محسوسی نداشته است.
جغرافیا، تاریخ و تأثیرات فرهنگی ایران، تنوع مواد اولیه و روشهای پخت، یکی از قدیمیترین و پیچیدهترین فرهنگهای غذایی جهان را در ایران شکل داده است.
ایران مورد تهاجم های مکرر قرار گرفته است، اما فرهنگ، زبان و هویت خود را در طول قرن ها حفظ کرده است.
وسعت وسیع این کشور طیف وسیعی از لهجههای محلی، سبک زندگی، سنتها و آداب و رسوم منطقهای را در بر میگیرد.
همه اینها در غذای کشور منعکس می شود.
در شمال، اطراف سواحل جنوبی دریای خزر، چشمانداز سرسبز وجود دارد.
و در نتیجه بارندگیهای فراوان، تنوع زیادی از میوهها، سبزیجات و گیاهان وجود دارد.
غذاهای منطقه شمالی دارای نتهای ساده و تازه از طعم و عطر هستند و طعمهای شیرین و ترش را به جای تند ترجیح میدهند.
در جنوبتر، در استانهای نزدیک خلیجفارس، که آب و هوای آن خشکتر است.
فصل مصرف مواد تازه بسیار کوتاهتر است و تنوع موجود چندان زیاد نیست.
همچنین یک سنت طولانی تجارت از طریق مسیرهای دریایی با کشورهای غنی از ادویه مانند هند وجود دارد.
در نتیجه غذاهای به دست آمده از نظر طعم، پیچیدهتر از غذاهای شمال کشور هستند و نتهای بلندی از ادویهها، تمر هندی و فلفلها دارد.
پ. ن: متن بالا دقیقا ترجمه مقاله بود که براتون ذکر شد. برای خودم خیلی جالب بود که اینقدر دقیق فرهنگ و رسوم ایران را رصد کرده اند. من بعنوان یک ایرانی بخاطر این فرهنگ غنی و متنوع به خود می بالم و خوشحالم از اینکه با وجود این همه هجمه های منفی علیه ایران همچنان آداب و رسوم ایرانی در دنیا مشتاقان خاص خود را دارد.
10 غذای برتر که باید در ایران حتما امتحان کنید
1. خورشت فسنجان:
این خورش نمادین، جزء ضروری ترین منوی هر عروسی ایرانی است.
خورشت فسنجان به طور سنتی با اردک درست میشود، این غذا با مرغ یا بره نیز خوب است. در شمال ایران گاهی با ماهی هم درست می کنند.
درست کردن خورشت نسبتاً آسان است، اما باید به آرامی پخته شود تا طعم آن در سس ایجاد شود. قوام آن باید غلیظ و کرمی و رنگ آن تقریبا سیاه باشد.
طعم متمایز آن ترکیبی از طعم آجیلی گردوی آسیاب شده با طعم ترش و شیرین شربت انار است.
مواد اولیه
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 700 گرم ران مرغ
- 1 پیاز سفید، نازک برش داده شده
- 300 گرم گردو، برشته شده و ریز آسیاب شده در غذاساز
- 1 قاشق چایخوری نمک
- آب انار 4 فنجان
- 1/2 قاشق چایخوری هل (اختیاری)2 قاشق غذاخوری شکر (اختیاری)
۲. زرشک پلو با مرغ
طعم ترش و شیرین زرشک در برابر دانه های سفید و زعفرانی رنگ آمیزی شده است، که آن را به ضیافتی برای ذائقه ها و چشم ها تبدیل کرده است.
زرشک پلو در عروسی ها و جشن های دیگر سرو می شود، زیرا بسیار چشمگیر است و به راحتی تهیه می شود.
معمولا با مرغ سرو می شود اما با ماست بره زعفرانی هم خوشمزه است.
مواد اولیه
- 1 عدد پیاز متوسط
- سینه مرغ 2-3 عدد
- زعفران دم کرده
- شکر (معمولاً 3-4 قاشق غذاخوری کافی است)
- 3 فنجان برنج – بعد از شستن برنج در آب نمک خیس کنید
- زرشک 1 فنجان
- نمک/فلفل
- زردچوبه
- روغن
۳. خورشت قورمه سبزی:
خورشت قورمه سبزی ترش و پر از سبزی است. این غذای محبوب در سرتاسر ایران، هم برای جشن ها و هم برای خانواده استفاده میشود.
دستور غذاها در مناطق مختلف کمی متفاوت است. به عنوان مثال در نسخه آذربایجانی به جای لوبیا قرمز از لوبیا چشم بلبلی استفاده می شود.
در دستور پخت غذاهای جنوب کشور فلفل قرمز و سیر را اضافه می کنند، در حالی که در شیراز گاهی به جای حبوبات از سیب زمینی استفاده می شود.
مواد تشکیل دهنده
- ۱ عدد پیاز
- ۴ میخک سیر
- ۱ قاشق غذاخوری زردچوبه
- ۴۵۰ گرم گوشت خورشتی
- 4 عدد لیمو ترش خشک شده
- 1/3 فنجان لوبیا قرمز، خشک شده
- 4 فنجان جعفری تازه، بسته بندی شده
- 2 فنجان گشنیز تازه، بسته بندی شده
- شنبلیله تازه 1 فنجان
- 2 فنجان پیازچه تازه
- نمک/فلفل به مقدار لازم
- روغن
۴. سبزی پلو
برای جشن های سال نو ایرانی (نوروز)، سنتی است که این غذای برنجی را با ماهی سرو می کنند.
فیله های ماهی سفید دودی از دریای خزر. با این حال، ماهی تازه در حال حاضر به طور گسترده در دسترس است. در شمال ایران ماهی را با آبلیمو و زعفران طعم دار و سرخ می کنند و در جنوب ماهی را با ادویه مخصوص پر کرده و می پزند.
این برنج با بیشتر غذاهای ماهی و گوشتی سازگار است.
مواد اولیه
- 2 پیمانه برنج باسماتی ایرانی
- نمک
- 8 حبه سیر
- روغن گیاهی
- زعفران
- 1 بسته سبزی پولوی منجمد
- 2 قاشق غذاخوری علف شوید خشک
۵. چلو کباب کوبیده
کباب ها از آن چیزی که فکر می کنید تنوع بیشتری دارند. ابتدا کباب کوبیده، ترکیب گوشت چرخ کرده با پیاز چرخ کرده، نمک و فلفل، ساده به نظر می رسد، اما طعم آن عالی است.
کباب برگ ترکیب گوشت گوسفندی یا گوساله نازک، با آبلیمو و پیاز طعم دار و زعفران و کره است.
کباب مرغ، معروف به جوجه کباب، به طور سنتی از یک مرغ کامل، استخوان و همه چیز برای طعم بیشتر تهیه می شود (اگرچه در رستوران های آمریکایی اغلب از سینه مرغ بدون پوست تهیه می شود)، در لیمو و پیاز خوابانده و با زعفران و کره مخلوط می شود.
اگر خوش شانس باشید در ایران، جگر، کباب جگر گوسفندی، تزئین شده با برگ های ریحان تازه و تکه ای لیمو را نیز خواهید یافت.
مواد اولیه:
- (1360 گرم) گوشت چرخ کرده گاو (85٪ بدون چربی)
- 2 عدد پیاز کوچک
- یک قاشق غذاخوری نمک یا به میزان دلخواه
- یک قاشق چایخوری (تقریبا) پودر فلفل سیاه یا به میزان دلخواه
- 1 قاشق چایخوری زردچوبه
- 1 قاشق چایخوری (تقریبا) سماق آسیاب شده.
- زعفران 1/4 قاشق چایخوری
۶. خورشت قیمه
قبل از معرفی یخچالهای برقی، خانوادهها در استانهای سردتر و شمالی ایران مانند آذربایجان، راههای مبتکرانهای برای نگهداری گوشت برای مصرف در ماههای زمستان ابداع کردند.
گوشت را به قطعات کوچک (قیمه) میکردند، با پیاز سرخ میکردند و با زردچوبه و سایر ادویهها طعمدار میکردند و در دیگهای سفالی بزرگ میگذاشتند.
یک لایه ضخیم از چربی جامد در قسمت بالایی، یک مهر و موم خوب در برابر میکروارگانیسم ها و جهت سلامت گوشت محسوب میشد.
این خمره ها در زمستان در زیرزمین های تاریک و سرد نگهداری می شدند و هر روز مقدار کمی به خورشت اضافه می شد.
خورشت قیمه، گوشت نگینی خرد شده با نخود زرد، لیموترش خشک و زعفران با سیب زمینی سرخ شده است.
در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد و در تمام طول سال قابل پخت است.
ترکیبی از گوشت و حبوبات، که با برنج سرو می شود، یک وعده غذایی مغذی را فراهم می کند.
پ ن: این همه مطالعه و تحقیق در مورد سنن قدیمی ایران واقعا حیرت انگیزه، نکته ای که در بالا در مورد نحوه نگهداری گوشت گفته شد شاید خیلی از ایرانی ها هم نشنیده باشند.
مواد اولیه:
- 100 گرم نخود خرد شده زرد (لپه)
- 1 عدد پیاز متوسط
- 4 عدد لیموترش خشک
- 300 گرم گوشت بره
- 50 گرم کره
- روغن نباتی 4 قاشق غذاخوری
- 2 قاشق چایخوری زردچوبه
- نمک و فلفل سیاه
- 1 لیتر آب جوش
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 2 قاشق غذاخوری آب لیمو
- زعفران مایع 2 قاشق غذاخوری
۷. ته چین
ته چین یک کیک برنج ایرانی است که شامل برنج، ماست، زعفران، تخم مرغ و فیله مرغ است.
همچنین می توان به جای فیله مرغ از سبزیجات، ماهی یا گوشت استفاده کرد.
ته چین از دو قسمت تشکیل شده است: قسمت نازک ته دیگ که شامل فیله مرغ، زعفران و سایر مواد در ته دیگ است و قسمت دوم که برنج سفید است.
در رستوران ها تهچین بیشتر بدون قسمت برنج سفید تهیه و سرو می شود.
مواد اولیه:
- 600 گرم برنج ایرانی
- 4 قاشق غذاخوری نمک8 عدد مرغ
- 1 عدد پیاز بزرگ
- روغن نباتی 4 قاشق غذاخوری
- ½ قاشق چایخوری زردچوبه
- 3 قاشق غذاخوری آب لیمو
- زعفران مایع 6 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه
- 500 میلی لیتر آب
- 50 گرم کره
- 400 گرم ماست پرچرب
- 1 عدد تخم مرغ (اختیاری)
۸. آبگوشت
این یک غذای غنی و مغذی است که برای روزهای سرد زمستان مناسب است.
این غذا ترکیب کربوهیدرات های پیچیده، پروتئین و چربی است و با غذاهای جانبی گیاهان تازه و ماست یک وعده غذایی متعادل سالم را ایجاد می کند.
به طور سنتی غذای مردم فقیر محسوب میشود.
اما در سالهای اخیر برای وعدههای غذایی غیررسمی خانوادگی در بسیاری از رستوران های سنتی بعنوان دیزی سرو میشود.
قبلا با ارزان ترین برش گوشت بره و چربی حیوانی درست می شد.
در چایخانه ها و کاروانسراهای قدیمی برای ساخت آبگوشت از ظروف سفالی انفرادی مخصوص استفاده می شد.
تمام مواد را داخل قابلمه ریخته، مقدار کمی آب اضافه کرده و درب آن را با گل میبندند.
دیگ ها را در خاکستر اجاق هیزمی دفن میکنند و میگذارند تا آرام آرام بپزند.
امروزه از بره های باکیفیت تر مانند ساق پا یا شانه استفاده می شود.
به طور سنتی، آب گوشت را صاف می کنند و به عنوان سوپ با تکه های نان شناور روی سطح مانند کروتون سرو می کنند.
گوشت و حبوبات را با هم می کوبند و با سبزی تازه و نان گرم می خورند.
ترکیبات آبگوشت از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت است.
رایج ترین نسخه فقط از نخود و بدون پوره گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی استفاده می کند.
دستور تهیه شده در اینجا شامل سیب زمینی، لوبیا قرمز و نخود فرنگی و همچنین پوره گوجه فرنگی است.
درست کردن آن بسیار آسان است، اما باید به آرامی پخته شود تا طعم آن ایجاد شود.
شما می توانید برای هضم راحت تر لوبیا قرمز و بقیه حبوبات را از یک روز قبل بخیسانید.
برای سرو، آن را دوباره گرم کنید، سپس آبلیمو و زعفران را درست قبل از سرو اضافه کنید.
مواد اولیه:
- (1360 گرم) گوشت گوساله یا گوسفند
- (425 گرم) نخود
- (425 گرم) لوبیا سفید
- 3 حبه سیر
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 5 عدد لیموترش خشک
- 2 دسته گشنیز
- 5 عدد سیب زمینی کوچک
- 5 عدد گوجه فرنگی کوچک
- مرزه 1-2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، پودر فلفل سیاه، نمک به مقدار لازم