متاسفانه بسیاری از غذاهای امروزه ایرانی مصنوعی و شیمیایی و مضر است و جسم و جان انسان را تهدید میکند و بیشتر امراض و بیماری ها معلول تولید و توزیع و مصرف غذاهای شیمیایی و کهنه است.
زیرا غذاها و خوراکی های مصنوعی و شیمیایی فقط با آمیختن اسانس و آرایش ظاهری و طعم و مزه مصنوعی (آمیختن انواع ادویه جات در غذا) به فروش می رسد و مشتری را فریب می دهد، اما از نظر ارزش غذایی و کیفیت فقیر است.
غذاهای مصنوعی و خوراکی های صنعتی، فقط معده را متراکم و سنگین می کند، اما از نظر پروتئین و مواد قندی طبیعی و ویتامین، فاقد ارزش غذایی است و موجب بیماری ها و امراض صعب العلاج می شود.
بنابراین شایسته است انسان ها نیازهای طبیعی خود را با غذاها و سبزیجات و میوه جات طبیعی تامین کنند و از غذاها و خوراکی های مصنوعی و پرجاذبه و فریبنده بشدت پرهیز نمایند.
انسان هایی که از عمر بابرکت و سلامتی و نشاط و طراوت برخوردارند، معمولا کسانی هستند که در طول زندگی از آب و هوا و غذاهای سالم و خوراکی های طبیعی ، سالم و سنتی استفاده می کنند.
کسانی که از غذاها و خوراکی های شیمیایی استفاده میکنند، دچار امراض صعب العلاج و کوتاهی عمر میشوند.
رازهای سلامتی از زبان امیر المومنین علی (ع) :
درباره تغذیه سالم، روش ها و رژیم های غذایی و…. سخن فراوان گفته اند و خوانندگان نیز اغلب بامباحث مربوط به تغذیه آشنا هستند.
اما شاید کمتر به این موضوع پرداخته شده باشد که چه رابطه ای میان تغدیه و خوراک بعنوان مادی حیات انسانی و ابعاد معنوی زندگی برقرار است؟
چه رابطه ای میان تغذیه و اخلاق وجود دارد؟
دین و پیام های وحیانی که به اعتقاد ما در همه ساحت های زندگی بشر وارد میشود و همگام با بُعد مادی، بُعد معنوی حیات انسان را کمال می بخشد، در حیطه تغذیه انسان چه پیام هایی دارد و چگونه راه را نشان می دهد؟
آنچه در ذیل می آید کلامی نورانی و فوق العاده راهبردی از امیر المومنین علی علیه السلام در رابطه با تغذیه و حفط سلامتی است.
امام علی علیه السلام به فرزندش امام حسن علیه السلام می فرمایند :
فرزندم! آیا می خواهی 4 چیز به تو یاد دهم که به وسیله آنها از مراجعه به پزشک بی نیاز شوی؟
عرض کرد : بله.
حضرت فرمود : تا گرسنه نشده ای غذا نخور؛ در حالیکه میل به غذا داری از غذا خوردن دست بکش؛ عمل جویدن غذا را بخوبی انجام ده؛ و قبل از خواب قضای حاجت کن.
اگر این نکات را رعایت کنی، از مراجعه به طبیب بی نیاز میشوی. و فرمود : همانا در قرآن آیه ای است که همه علم پزشکی در آن یکجا جمع است و آن این که بخورید و بیاشامید ولی زیاده روی نکنید.
این چند نکته، از نکات اساسی و کلیدی درسلامتی است که امروزه پزشکی نوین هم به آن دست یافته و در پیشگیری از بیماری ها به آن توضیه می نماید.
امروزه ثابت شده است که با جویدن هر چه بیشتر غذا، پروتئین های بیشتری به اسیدهای آمینه تبدیل و با شدت بیشتری جذب میشوند.
بنابراین کسانیکه غذا را خوب نمیجوند حتی اگر به مقدار متعادل غذا خورده باشند، بدنشان همیشه در حال گرسنگی به سر میبرد؛ حال آنکه با کاستن از حجم مواد غذایی و البته با خوب جویدن آن، میتوان انرژی لازم بدن را تامین نمود.
خوب جویدن غذا، آسان ترین و ارزان ترین راه ضد عفونی کردن و سبب زندگانی و شادابی دراز است.
بتازگی، پژوهشگران پزشکی موفق شده اند انواعی از آنتی بیوتیک را در بزاق دهان انسان پیدا کنند که هنگام جویدن غذا با غذا عجین می شود.
مقداری «سولفور سیانور دوپتاسیم» برای ضد عفونی کردن مواد غذایی در بزاق انسان وجود دارد.
که اگر مواد غذایی به خوبی جویده شود، بدن انسان در برابر بسیاری از بیماری ها در امان خواهد ماند.
دلیل این همه اهمیت و سفارشات چیست ؟
چون معده خانه دردهاست. پیامبر اکرم (ص) نیز طب را در این دستور خویش خلاصه کره اند :
« معده، منشا همه بیماری هاست، و امساک سرآمد همه داروها؛ و آنچه بدنت راعادت داده ای (از عادات صحیح ومناسب) آن را از او دریغ مدار.
و نیز فرموده اند: اگر مردم در صرف غذا اعتدال و میانه روی را رعایت می کردند هر آینه تن و بدنی صحیح و سالم می داشتند.
تفسیر آیه (فلینظر الانسان الی طعامه)- انسان به غذای خود نگاه کند، چیست ؟
بطور خلاصه، معانی و برداشت های زیادی از این آیه استظهار می شود؛ «فلینظر الانسان الی طعامه»، این است که انسان باید در غذا و طعام روزانه اش فکر و اندیشه کند.
که این غذا چگونه تولید و ترکیب میشود و چگونه به بازار عرضه میشود و به فروش میرسد؟
آیا غذاها و خوراکی هایی که به بازار عرضه میشود را میتوان از غذاهای طیب و پاکیزه محسوب کرد ؟
آیا این غذاها پاک است یا نجس ؟
آیا غذاها و خوراکی هایی که انسان خریداری میکند حلال است یا حرام ؟
آیا غذاها و خوراکی هایی که تولید و عرضه میشود بهداشتی است یا غیر بهداشتی؟
آیا غذاها و خوراکی هایی که عرضه میشود برای بدن و روح مضر است یا مفید؟
آیا غذاها و خوراکی هایی که تهیه میشود با ترکیبات شیمیایی و مصنوعی است و یا طبیعی و دست نخورده ؟
و آیا غذاها و خوراکی هایی که عرضه و توزیع میشود با فرهنگ دینی ما سازگار است یا ناسازگار؟
بنابراین، از این آیه چنین استفاده میشود که هر غذایی را نباید تولید کرد؛ و هر غذایی را نباید در بازار عرضه و توزیع نمود، و نباید هر غذا و خوراکی را خریداری کرد.
و نباید هر غذایی و خوراکی را مصرف کنیم، متاسفانه امروزه فرهنگ غذایی ایران دچار بحران شده و بدون دقت و توجه، هر غذایی را تولید و توزیع و مصرف می کنیم.
[WPSM_AC id=1340]