طرز تهیه 5 نوع کتلت خوشمزه و سالم

طرز تهیه 5 نوع کتلت متفاوت و فوق العاده خوشمزه

کتلت با سُس ارده برای ۶-۷ نفر

 

مواد لازم:

 

سیب زمینی : ۶ تا ۷ عدد

پیاز درشت : ۱ عدد

نخود سفید : ۳۰۰ گرم

لوبیاچیتی : ۰ ۱۰ گرم

جعفری و گشنیز خرد شده : نصف لیوان

سیر : یک حبه درشت

آرد نخودچی : ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم

زیره سیاه، زردچوبه و زعفران : از هر کدام نصف قاشق چای خوری

روغن مایع یا روغن زیتون (برای چرب کردن کف سینی فر) : به مقدار کم

 

 

طرز تهیه

 

  • نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کرده ایم، میپزیم، به طوری که پس از پختن، آب آن کاملا کشیده شود.

 

  • بعد سیب زمینی ها را پخته، پس از پوست کندن، آنها را در ظرف جداگانهای رنده می کنیم.

 

  • نخودها را چرخ می کنیم و پیاز را رنده کرده، آب آن را می گیریم و تفاله أن را به همراه نخودهای چرخ شده، به بقیه مواد می افزاییم.

 

  • سپس جعفری و گشنیز خردشده، سیر رنده شده، ادویه جات و آرد نخود چی را به سایر مواد افزوده، خوب ورز میدهیم تا مواد کتلت خودش را بگیرد.

 

  • کف سینی فر را با روغن چرب کرده، مقدرای از مواد را برداشته، آن را قالب زده، در سینی فر می چینیم. آن گاه سینی را در فر میگذاریم تا کتلتها با حرارت ملایم بپزند.

 

  • پس از ۳۰ دقیقه، كتلتها را بر می گردانیم و به آن، کمی روغن اضافه کرده، می گذاریم طرف دیگر آن نیز بپزد.

 

  • آنگاه در ظرفی جداگانه، پیاز، جعفری و گوجه فرنگی را که از قبل خرد کرده ایم، به همراه کمی آب لیموترش تازه و نمک، مخلوط می کنیم.

 

  • اکنون میتوانید كتلتها را به همراه این مخلوط و س س ارده که در قسمت مربوط به ش سها معرفی شده است، میل نمایید این غذا بسیار خوش مزه، مقوی و انرژی زاست، از این رو، در مصرف آن نباید زیاده روی شود.

طرز تهیه کتلت با سس ارده

 

 

كتلت لوبیا سویا برای ۵-۶ نفر

 

مواد لازم:

 

لوبیا سویا : ۵۰ گرم

نخود سفید : ۱۰۰ گرم

لوبیا چیتی : ۲۰۰ گرم

پیاز متوسط : یک عدد

شوید خردشده : قاشق سوپ خوری

آرد نخودچی : ۲ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی متوسط : ۳ عدد

سیب زمینی متوسط : ۳ عدد

روغن زیتون : ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زیره سیاه و زعفران : از هر کدام نصف قاشق چای خوری

 

طرز تهیه

 

  • لوبیا سویا و نخود و لوبیا چیتی را که از شب قبل خیس کرده ایم، می پزیم، به طوری که پس از پختن، آب آن کاملا کشیده شود.

 

  • پس از سرد شدن، آنها را چرخ کرده، کنار می گذاریم.

 

  • پیاز را خلال نازک کرده، با آرد نخودچی و ادویه جات به لوبیا و نخود چرخ شده، اضافه می کنیم و خوب ورز میدهیم

 

  • وقتی مواد آماده شد، آنها را قالب زده، در ماهی تابه یا سینی فر چرب شده، می چینیم و آن را با حرارت ملایم، می پزیم تا کتلت ها خود را بگیرند.

 

  • سپس آنها بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز بپزد. توجه داشته باشید برگرداندن کتلتها باید به آرامی انجام گیرد تا خرد نشوند و شکل خود را حفظ کنند.

 

  • اکنون سس گوجه فرنگی را درست کرده، هنگام میل کردن روی کتلت میریزیم

 

  • این غذا را میتوان با سبزیجات پخته مانند گل کلم، کلم بروکلی، ساقه کرفس و هویج فرنگی میل کرد.

 

  • بهتر است روی سبزیجات پخته، شس ارده اضافه شود.

 

طرز تهیه کتلت لوبیا سویا

 

 

فلافل با سس ارده برای ۵-۶ نفر

 

مواد لازم

 

نخود خام : ۰ ۴۰ گرم

پیاز درشت : یک عدد

جعفری خردشده : ۵۰ گرم

پودر نان سوخاری : به مقدار لازم

آرد نخودچی : یک قاشق غذاخوری

روغن زیتون : ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل : به مقدار لازم

زیره سیاه : ۱ قاشق مرباخوری

هل ساییده : 1 قاشق چای خوری

زعفران : به مقدار کم

 

طرز تهیه :

 

  • نخود را که از شب قبل خیس کرده ایم، در یک ظرف مناسب میپزیم، به طوری که بعد از پخته شدن، آب آن کاملا کشیده شود.

 

  • آن گاه نخود را چرخ می کنیم تا کاملا نرم شود.

 

  • سپس پیاز را درشت رنده کرده، آب آن را گرفته، به همراه جعفری خردشده، آرد نخود چی، روغن زیتون، نمک، فلفل، زیره سیاه، پودر هل و زعفران به نخود چرخ شده، اضافه می کنیم و خوب ورز میدهیم تا خودش را بگیرد.

 

  • سپس سینی فر را چرب کرده، از مواد فلافل مقدار کمی برداشته و آن را قالب زده، در پودر سوخاری می غلتانیم و در سینی می چینیم و در داخل فر با حرارت ملایم طبخ می کنیم.

 

  • بعد از این که یک طرف فلافل پخته شد، آنها را برمیگردانیم تا طرف دیگر آن هم بیزد.

 

  • در ظرفی جداگانه پیاز، جعفری و گوجه فرنگی ریز خردشده را به همراه کمی آب لیموترش تازه و نمک مخلوط می کنیم.

 

  • اکنون فلافل ها را به همراه این مخلوط و شس ارده که در قسمت مربوط به ش ها معرفی شده، می توان میل کرد.

 

  • این غذا بسیار خوشمزه و انرژی زا است. از این رو، در مصرف آن نباید زیاده روی کرد.

 

طرز تهیه فلافل ب اسس ارده

 

کتلت شامی برای ۵-۶ نفر

 

مواد لازم:

 

لپه : ۳۰۰ گرم

پیاز متوسط : ۱ عدد

آرد نخودچی : ۲ قاشق غذاخوری

لوبیا سفید : ۱۵۰ گرم

برنج : ۱۰۰ گرم

پودر نان سوخاری : به مقدار لازم

پودر زیره : ۱ قاشق چای خوری

نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم

زعفران : خیلی کم

روغن مایع : به مقدار کم

 

طرز تهیه :

 

  • لپه و لوبیا سفید را از شب قبل خیس کرده، با کمی آب می پزیم، به طوری که پس از پختن، آب آن کاملا کشیده شود.

 

  • برنج را نیز جداگانه پخته و به لپه افزوده و پس از خنک شدن، آنها را چرخ می کنیم.

 

  • سپس پیاز را درشت رنده کرده، آب آن را گرفته، همراه با آرد نخودچی و پودر زیره، به مواد چرخ شده اضافه می کنیم و ادویه جات و زعفران را نیز به سایر مواد افزوده، خوب ورز میدهیم تا مایع شامی خودش را بگیرد.

 

  • مواد به دست آمده را قالب زده، در سینی فر چرب شده می چینیم و آن را با حرارت ملایم در فر میپزیم. بعد از پختن یک طرف، طرف دیگر را برمی گردانیم تا غذا کاملا آماده شود.

 

  • این غذا را می توانید با سبزیجات بخارپز شده و سس گوجه فرنگی میل نمایید.

 

طرز تهیه 5 نوع کتلت متفاوت و فوق العاده خوشمزه

 

کتلت دال عدس برای ۵-۶ نفر

 

مواد لازم:

 

دال عدس : ۰ ۴۰ گرم

لوبیا سفید : ۱۵۰ گرم

روغن مایع : سه قاشق غذاخوری

پیاز متوسط خرد شده : ۱ عدد

پودر زیره : یک قاشق مرباخوری

سیر : ۲ حبه

هل ساییده : ۱ قاشق چای خوری

دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه : به مقدار لازم

آرد نخودچی : یک قاشق سوپ خوری

پودر سوخاری : به مقدار کم

پودر گردو : ۵۰ گرم

جعفری خردشده : ۵۰ گرم

نمک : به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

 

  • پیاز و سیر خرد شده را به همراه دال عدس و 2 لیوان آب در یک ظرف مناسب ریخته، روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد.

 

  • سپس پودر زیره، هل ساییده و ادویه جات لازم را به همراه 1 قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کرده، می گذاریم تا با حرارت کم به مدت 30 دقیقه بپزد.

 

  • در 10 دقیقه آخر پخت، ضمن آنکه، آن را مدام هم می زنیم تا ته نگیرد، می گذاریم تا آب آن کاملا بخار شود.

 

  • این مخلوط را در ظرف بزرگی ریخته و به مدت 10 دقیقه می گذاریم تا خنک شود.

        آن گاه گردو و جعفری را به همراه یک قاشق غذا خوری آرد نخودچی به مخلوط اضافه کرده، آن را کاملا هم زده، ورز می دهیم تا سفت شود.

  • سپس مقداری از آن را برداشته، قالب می زنیم و در پودر سوخاری می غلتانیم و در سینی فر چرب شده چیده، در فر با حرارت ملایم قرار می دهیم.

        کتلت ها را باید برگردانیم تا هر دو طرف آنها بپزد.

 

  • این کتلت ها را می توانید با سس گوجه فرنگی به همراه سبزیجات بخارپز شده میل کنید.

 

طرز تهیه کتلت دال عدس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *