طرز تهیه شَلَمین غذای محلی کردستان
- ۸ شهریور ۱۳۹۹
- 0 نظر
- admin
شَلَمین یا شلم یکی از غذاهای محلی معروف و خوشمره استان کردستان است، در واقع این غذا یک نوع آش محلی هستش که در هوای کوهستانی و سرد استان کردستان معمولا در زمستان طبخ میشود.
شلمین همان شلغم است که مانند گیاه ترخینه بصورت تکه های خرد شده توسط افراد قدیمی روستایی تهیه و نگهداری می شود و بعنوان پایه این آش از آن استفاده می کنند.
طرز تهیه شلمین :
شَلَم، چغندر، نخود و لوبیا، گردو ، پیاز، ادویه و ریحان خشک مواد اولیه این غذای خوشمزه است، بعد از پخته شدن حبوبات و چغندر ، شَلم را که جداگانه پخته شده اضافه کردند و در نهایت پیاز داغ و نعنا داغ هم اضافه شد.
این آش طعم متفاوتی دارد و کمی ترش مزه می شود.
شَلَم در واقع چیزی شبیه ترخینه است، اما با ترکیبی جالب، گندم آسیاب کرده را می پزند و شلغم و برگ شلغم را خرد می کنند و در ظرف های بزرگ یک لایه گندم پخته و یک لایه شلغم و برگ شلغم خرد شده می ریزند تا ظرف پر بشه و میگذارندبماند .
هر چند روز یک بار هم می زنند تا جا بیافتد و ترش مزه شود، بعد در اندازه های کف دست روی پارچه یا سبد پهن می کنند تا خشک شود و سپس در طول سال در غذاها از آن استفاده می کنند.
شما عزیزان می توانید کلیپ تصویری طرز تهیه این آش محلی را که در روستای دولاب در اورامانات ژاوه تهیه شده، رادر زیر مشاهده کنید: