طرز تهیه 3 مدل دلمه سالم و فوق العاده خوشمزه
- ۱۰ دی ۱۳۹۹
- 0 نظر
- admin
دلمه فلفل و بادمجان و گوجه فرنگی برای ۶-۷ نفر
مواد لازم:
- بادمجان دلمه ای : ۴ عدد
- فلفل دلمه ای: ۴ عدد
- گوجه فرنگی درشت : ۶ عدد
- لپه : ۲۰۰ گرم
- برنج : 250 گرم
- سبزی دلمه (تره، جعفری، گشنیز، شوید نعناع، ترخون، مرزه و پیازچه پاک شده) : مجموعا نیم کیلو گرم
- پیاز متوسط : 2 عدد
- سیر : 4 حبه
- روغن زیتون یا روغن مایع : ۶ قاشق غذاخوری
- آب لیموترش تازه : نصف استکان
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه، دارچین، زیره سیاه و هل سبز : از هر کدام نصف قاشق چای خوری
- زعفران : نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه :
- ابتدا لپه را که از شب قبل خیس کرده ایم، می پزیم؛ به طوری که بعد از پختن، آب آن کاملا کشیده شود.
- برنج را نیز پخته، با لپه مخلوط می کنیم.
- یک عدد پیاز را در ظرفی مناسب خلال می کنیم.
- پیاز خلال شده را به همراه سبزی دلمه خردشده، مخلوط لپه و برنج، ۳ قاشق غذاخوری روغن، آب لیموترش تازه، نمک، فلفل و سایر ادویه جات مخلوط می کنیم و خوب ورز میدهیم تا چسبندگی خاصی پیدا کند.
-
حال سس دلمه را به این ترتیب تهیه می کنیم :
- دو عدد گوجه فرنگی را به همراه سیر و ۱ لیوان آب در مخلوط کن مخلوط کرده، در یک ظرف مناسب می ریزیم.
- سپس مواد مخلوط شده را به همراه ۱ عدد پیاز ریز خردشده، نمک، فلفل، ۳ قاشق غذاخوری روغن و مقداری از همان ادویه جات را روی حرارت اجاق قرار میدهیم تا بپزد و جا بیافتد.
- پنج قاشق غذاخوری از این سس را به مایه دلمه افزوده، بقیه آن را کنار می گذاریم .
- اکنون داخل فلفل ها و بادمجان ها و گوجه فرنگی ها را خالی کرده، از مواد دلمه پر می کنیم.
- دلمه ها را در ظرفی مناسب چیده، ازسسی که قبلا کنار گذاشته بودیم، روی آن ها ریخته با حرارت ملایم می پزیم.
- هنگام مصرف غذا نیز میتوان به آن آب لیموترش تازه اضافه کرد.
دلمه کلم برگ برای ۵-۶ نفر
مواد لازم:
- مواد لازم برای تهیه «دلمه کلم برگ» دقیقا مثل دلمه بادمجان و فلفل و گوجه فرنگی است؛ با این تفاوت که یک عدد کلم برگ بزرگ مصرف می شود.
طرز تهیه:
- در یک ظرف، مقداری آب را جوش آورده، کلم را برگ برگ میکنیم، به طوری که خرد نشود.
- بعد، آن را در آب جوش می اندازیم تا یکی دو جوش بخورد، به طوری که برگهای کلم کاملا نرم شود.
- بهتر است در آب جوشیده، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب بریزیم تا كلم ها بعد از پختن لطيف شوند و حالت شکنندگی نداشته باشند.
- پس از آن، برگ کلم ها را آبکش کرده، صبر می کنیم تا خنک شوند.
- مایه دلمه را به روش قبل آماده کرده، مقداری از آن را درون برگ کلم گذاشته، خوب می پیچیم و درون یک ظرف مناسب روی هم می چینیم و از سس آماده شده، روی دلمه ریخته، روی اجاق می گذاریم.
توجه: برای این که دلمه ها ته نگیرند، چند برگ کلم را ته ظرف قرار داده، دلمه ها را روی آنها میچینیم.
دلمه برگ مو برای ۵-۶ نفر
مواد لازم:
- مواد لازم برای تهیه «دلمه برگ مو» نیز مانند سایر دلمه هاست؛ با این تفاوت که به جای بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل و کلم فقط از برگ مو به مقدار ۵۰۰ گرم استفاده میشود.
طرز تهیه :
- برگهای مو را مثل برگ کلم در آب جوشی که در آن، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب اضافه کرده ایم، می گذاریم تا نرم و انعطاف پذیر شوند.
- بعد آنها را در صافی ریخته، صبر میکنیم تا خنک شود.
- مواد این دلمه هم مثل بقیه دلمه ها آماده میشود.
- اکنون مقداری از مواد برداشته، روی برگ مو می ریزیم و خوب آن را می پیچیم و در یک ظرف مناسب می چینیم.
- بهتر است قبل از این کار، چند برگ مو را در ته ظرف بچینیم تا دلمه ها ته نگیرند.
- در انتها، مقداری سس روی دلمه ها ریخته، می گذاریم تا با حرارت مناسب به آرامی بپزد و آماده شود.