زیتون پَرورده، گونهای خوراک تهیهشده از زیتون و مواد دیگر است.زیتون پرورده ویژه استان های گیلان و زنجان و علی الخصوص شهرستان های رودبار و طارم (طارم پایتخت زیتون ایران) می باشد.در ایران از این خوراک بیشتر به عنوان چاشنی کنار غذای اصلی استفاده میکنند.
مواد لازم:
زیتون ۵۰۰ گرم
مغز گردو آسیاب شده ۲۰۰ گرم
چوچاق ۲ قاشق
جعفری ،گشنیز ،نعناع ۲قاشق
رب انار یک پیمانه یا ۶ قاشق
سیر ۴ عدد رنده شده
دانه انار نصف پیمانه یا ۳ قاشق
نمک نصف قاشق
گلپر نصف قاشق
روغن زیتون ۸ قاشق
[irp posts=”421″ name=”راهنمای خرید 35 مدل روغن زیتون”]طرز تهیه زیتون پرورده :
ابتدا مغز زیتون ها را جدا کرده و بعد انرا ابکشی کرده تا طعم تلخی انها گرفته شود .پس از خشک شدن زیتون ها
سبزی ها را خورد کرده و در صورت دسترس نبودن سبزی چوچاق (سبزی شمالی)
می توان جعفری .گشنیز و نعناع را چرخ کرده و به مواد بزنیم.
بعد از اضافه کردن سبزی،گردو اسیاب شده و رب انار و سیر رنده شده دانه های انار را ریخته و زیتون را به مواد اضافه کرده و مقداری روغن زیتون اضافه کرده و انرا مخلوط می کنیم.
پس از کمی مخلوط کردن نمک، گلپر و مابقی روغن زیتون را اضافه کرده و کاملاآن را مخلوط و میکس می کنیم و آن را داخل ظرف مورد نظر قرار داده و روی آن را با انار و گردو و رب انار تزیین کرده و داخل یخچال قرار داده و بعد از ۲۴ ساعت ان را سرو و میل می کنیم.
می خواهم یک نکته جالب در مورد زیتون پرورده رودبار به شما بگویم، مواد لازم برای درست کردن زیتون پرورده همان مواد لازم برای مرغ شکم پر یا کال کباب گیلانی است.
امیدوارم این دسر فوق العاده را دست کنید و از خوردنش لذت ببرید.