زیتون درخت مبارکی است که در قرآن هم از آن نام برده شده و جای کار و تحقیق فراوان دارد تا بخشی اسرار آن بر آدمی کشف شود.
این روزها خواص روغن زیتون برای هیچ کس پوشیده نیست.
از این روغن برای پخت و پز، تهیه مواد آرایشی و بهداشتی و صنایع دارویی استفاده می شود.
بهتر است هر روز از ترکیبات زیتون استفاده کنیم زیرا موجب می شود سیستم گوارش انسان تنظیم خاص خود را داشته باشد و همین امر موجب شادابی، نشاط و سلامتی او می شود.
ترکیبات زیتون :
زیتون بخاطر داشتن مواد مفیدی مانند اسیدلینولئیک و لینولنیک(امگا 3، امگا6 و امگا 9)موجب پاکسازی دیواره روده و مانع رسوب آهن موجود در غذا در دیواره روده می شود.
هم چنین زیتون بخاطر داشتن اسیدهای یادشده، جداره دیواره عروقی خونی را تمیز، و از رسوب چربی های خطرناک، مانند LDL موجود در خون که باعث آرترواسکلروزه شدن دیواره عروق می شود، جلوگیری می کند.همین امر به نوبه خود موجب کارکرد ایده آل قلب می شود و از بروز سکته جلوگیری می کند.
[irp posts=”1592″ name=”میوه و خوراکی های قرآنی”]این روغن نسبت به روغنهای گیاهی دیگر حاوی اسید اولئیک بیشتر و اسیدهای لینولیک و لینولنیک کمتری است.
انواع روغن زیتون :
این روغن شامل انواع خالص یا بکر (مورد استفاده در آشپزی با محتوای اسیدی بسیار پایینی)، فوق بکر (نوع بسیار عالی حاصل پرس کردن میوهی زیتون) و روغن خالص (ترکیبی از تصفیه شده و روغن خالص یا بکر با محتوای اسیدی بالا) می باشد.
روغن زیتون بکر به دلیل عدم فرآوری خاص در حین عملیات روغنگیری، ترکیبات مفید و منحصر به فرد زیتون را در خود دارد و برای تفت دادن و پختوپزهای معمولی با درجه حرارت ملایم مناسب است. این روغن سرشار از ویتامین A و E و D است.
روغن زیتون بکر، در دسته روغنهای بودار قرار دارد و در زمان خوردن این نوع روغن، طعم و بوی زیتون کاملا حس میشود.
مصرف این نوع روغن در کاهش وزن موثر است. اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون که به صورت غیراشباع هستند، باعث ایجاد شکست در بافتهای سلولی چربی در بدن میشوند و به کاهش وزن و تودههای چربی کمک میکنند.
[irp posts=”442″ name=”طرز تهیه زیتون پرورده”]اگر به فکر لاغری و تناسب اندام هستید، استفاده از روغن زیتون بکر به ویژه برای میل کردن سالاد، بهترین گزینه است.
روغن زیتون فرابکر یا فوق بکر، نوع تصفیه نشده است و با کیفیت ترین نوع روغن زیتون می باشد. روش استخراج فرا بکر به گونه ای است که طعم واقعی زیتون احساس می شود، و ویتامین ها و مواد معدنی موجود در زیتون در این روغن به فراوانی موجود است.
این روغن با مواد شیمیایی و فرآیندهای حرارتی تغییر نیافته است. رنگ آن سبز طلایی است و عطر و طعم متفاوتی دارد. پایان طعم آن به تندی ملایمی ختم می شود.
فواید روغن زیتون از منظر طب اسلامی :
خداوند متعال در سوره تین به انجیر و زیتون قسم یاد می کند، اگر کسی در طول عمر خود از این نعمت خدادادی به طور مستمر استفاده نماید، خود را از ابتلا به بیماری های زیادی بیمه و سلامتی خود را تضمین می کند.
تو طب اسلامی نیز به خوردن این روغن توصیه شده و پیامبر ما در این باره می فرماید : زیتون بخورید و روغن آن را به بدن بمالید که هفتاد مرض را شفا می بخشد.
در جایی دیگر پیامبر اکرم (صل الله علیه واله) می فرمایند:
بر شما باد روغن زیتون؛ زیرا صفرا و سودا را برطرف می کند، بلغم را از بین می برد، عصب را تقویت، بیماری را برطرف، اخلاق را نیکو، دل را خوش و همّ و غم را رفع می کند.
خواص جادویی روغن زیتون
- از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
- مصرف 2 قاشق غذاخوری روزانه به مدت 1 هفته سبب کاهش چشمگیر کلسترول و افزایش آنتی اکسیدان های خون می شود.
- تنها روغنی است که معده می تواند بسیار خوب آن را تحمل کند.عملکرد محافظتی برای معده داشته و معده را از زخم و التهاب محافظت می کند.
- مانع از تشکیل سنگ های صفراوی می شود.
- به دلیل داشتن انواع اسیدهای چرب اشباع نشده کلسترول خون را کاهش می دهد و ازلخته شدن خون جلوگیری کند.
- قند خون و انسولین را متعادل می کند.
- مصرف روغن قبل از غذا از بروز زخم معده جلوگیری می کند.
- چربی های موجود در روغن زیتون از بدن در برابر بیماری دیابت نوع دوم، محافظت می کنند و از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.
- خوردن روزانه یک قاشق غذاخوری از این روغن می تواند به کاهش وزن کمک کند
- خواص فوق العاده ای برای مو داردو می تواند برای تقویت ریشه مو استفاده شود.
- در دوران بارداری باعث رشد بیشتر نوزاد و ویتامین ای موجود در روغن به رشد نوزاد کمک می کند و شیر مادر را افزایش می دهد.