طرز تهیه آش دانه کولانه

دانه کلانه طبق افسانه های اقوام غرب کشور موجودی خارق العاده است که بین مردم داستان های زیادی در موردش هست.
طبق اعتقادات پیشینیان این منطقه، شاه ماران موجودی است که بر همه گزندگان دیگر پادشاهی میکند و همه ی این موجودات از او فرمان میبرند.
بنابراین مردم این مناطق آش دانه کولانه رو به نذر شاه ماران میپزند.

تا از نیش موجودات گزنده مثل مار و عقرب در امان بمانند.

طرز تهیه آش دانه کولانه غذای محلی کرمانشاهی

طرز تهیه آش دانه کولانه :

مواد لازم برای تهیه آین آش :

  • گندم:300 گرم
  • نخود، عدس، لوبیا چشم بلبلی و سفید : هر کدام 150 گرم
  • سبزی (مرزه خشک):به میزان لازم
  • پیاز متوسط : 3 عدد
  • قلم گوسفندی بزرگ : 1 قلم
  • فلفل قرمز، زرد چوبه و نمک به میزان لازم

خرید انواع حبوبات از دیجی کالا

[irp posts=”1724″ name=”طرز تهیه آبگوشت سنتی – دیزی سنگی”]

نحوه پخت :

ابتدا حبوبات و گندم را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید تا نفخ حبوبات گرفته شود و گندم به حالت جوانه زدن درآیند.

برای شروع کار ۳ عدد پیاز را حلقه حلقه خرد کرده و با کره داخل قابلمه مناسب تفت می دهیم .

پیاز که مقداری تفت دید ادویه ها را که شامل نمک و فلفل و زرد چوبه هستند اضافه می کنیم و خوب با هم مخلوط می کنیم.

سپس قلم گوسفندی را اضافه می کنیم و بعد از مقداری تفت خوردن حبوبات را اضافه می کنیم به همراه آب ( چنانچه از آب قلم استفاده کنید آش خوشمزه تری خواهید داشت.)

بعد از این مراحل به آش ۶ ساعت مهلت می دهیم که خوب جا بیافتد بعد از این مدت سبزی مرزه و نمک را اضافه می کنیم.

دوباره اجازه می دهیم آش مان بپزد تا خوب روغن بیاندازد و آماده سرو شود.

[irp posts=”1099″ name=”طرز تهیه بُلوش خورش غذای محلی سیاهکل”]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *