علت عدم استفاده از مایعات در هنگام غذا خوردن چیست ؟
نوشیدن مایعات هنگام خوردن غذا؛ به ویژه خوردن چای بلافاصله بعد از غذا یکی از علت های عمده و اصلی بسیاری از ناراحتیهای گوارشی است.
زیرا این امر موجب تغییرات فاحشی در سیره گوارشی می شود و غلظت آن به هم می خورد.
نوشیدن مایعات همراه غذا موجب میشود غذا کاملا جویده نشود و سيره غدد بزاقی به اندازه کافی ترشح نشود.
زیرا غذاهای نشاسته ای باید در دهان هضم شوند.
در غدد بزاقی انسان آنزیمی وجود دارد به نام آلفا آمیلاز (پتیالین) که نشاسته موجود در غذا را هضم می کند.
نوشیدن مایعات همراه با غذا، باعث ناراحتیهای گوارشی و چاقی بیش از حد میشود، هم چنان که در افرادی که دچار ناراحتیهای کبدی هستند، باعث لاغرتر شدن روز به روز آنها می گردد.
از دیگر مضرات این امر آن است که این گونه افراد مدام از یبوست مزاج رنج میبرند و روز به روز عصبی تر میشوند و زندگی را به کام خود و دیگران تلخ می کنند.
اگر غذا به خوبی در دهان جویده نشود، «انزیم پتیالین» و ماده با ارزش «موسین» در بدن تولید نمیشود.
موسين ماده لعابداری است که جداره معده و روده را می پوشاند و از آن در مقابل اسید معده محافظت می کند و موجب میشود انسان دچار زخم معده و زخم اثنی عشر نشود.
هم چنین در صورت خوب جویده نشدن غذا، ماده با ارزش ضد عفونی کننده دهان؛ یعنی «لیزوزیم» ترشح نمیشود.
این ماده فضای دهان را که در معرض انواع میکروبها و ویروسها قرار دارد، کاملا ضدعفونی می کند.
افرادی که این روش را رعایت نمی کنند، معمولا دچار این گونه بیماری میشوند:
یبوست مزاج، زخم معده، زخم اثنی عشر، کولیت یا قولنج روده، فیستول، شقاق مقعد، انگل، بوی بد و تنفرآمیز دهان
حساس و زودرنج شدن، عصبی شدن و پیله کردن به دیگران، عفونت های کلیه، ناراحتیهای پوستی
ریزش مو و موخوره، لکه های سیاه و قهوه ای در صورت و بدن، مهمتر از همة ضعف بینایی و …
این افراد دچار سوء هاضمه شده و دریچه پیلور معده آنها(باب المعده) ملتهب میشود و غذا به راحتی از آن عبور نمی کند و همیشه ترش می کنند.
که این امر نهایتا موجب سرطان دریچه پیلور میشود.
در جریان هضم غذا، بر اثر تحریک شیره گوارشی دریچه پیلور باز میشود، ولی اگر اختلالی در این امر صورت گیرد، این عضو کار خود را به درستی انجام نمیدهد و بسته می ماند.
از طرف دیگر، اسید معده ، آن را تحریک و باز می کند و کیموس وارد روده میشود و احساس ترشی در گلو می کنیم.
در واقع، کار دریچه پیلور عکس می شود و همین امر موجب تورم و بسته شدن آن و در نتیجه، ابتلا به سرطان می شود.
منبع :کتاب 15 روز تا سلامتی دکتر جمشید خدادای
تدابیر نوشیدنی (بعداز غذا آب بخوریم بهتره یا قبل از غذا؟) از زبان دکتر خیراندیش
از نظر دکتر خیراندیش نوشیدن آب باید موقعی صورت گیرد که فرد تشنه شود.
و باید فقط به مقدار رفع عطش و نه بیشتر آب خورد.
چون خوردن آب به میزان زیاد باعث سردی معده و مشکلات گوارشی میشود.
علاوه بر این آب خوردن بین غذا یکی از عوامل اصلی ابتلا به کبد چرب میباشد.
آب و هر نوع نوشیدنی دیگر را نیم ساعت قبل و حداقل دو ساعت بعد از غذا میل کنیم.