کلسترول یا چربی خون چیست ؟
چربی خون و یا دشمن شماره ۳ در کمین شما است و باعث زود فرا رسیدن پیری و سستی و ناتوانی باشد.
حتی بچه ها هم از صدمه آن در امان نیستند، ولی در عين حال اغلب از سن چهل به بالا به سواغ مردم می رود.
وقتی که ما به سراغ غذاهای پرچربی و شیرینی جات و مواد نشاسته ای می رویم ابدا فکر چربی خون نیستیم.
و نمی دانیم که با زیاد شدن چربی در خون بیماری خطرناکی را استقبال می نمائیم.
اگر هم کسی مبتلا به این مرض شده باشد به خوبی و آسانی می تواند خود را معالجه کند.
همه ما مردم در بدن خود کلسترول داریم.
این ماده به وسیله چربی هایی که می خوریم ساخته شده و جزء خون ما می شود و جزء مواد متشکله خون می باشد.
و البته وقتی به اندازه باشد بسیار مفید و لازم است و باعث از بین بردن میکروبها و مواد شیمیایی می باشد.
فقط کسانی که غذای خوب و کافی نمیخورند و یا آن که گاهی و اقلا یکی دو مرتبه در ماه روزه دار می باشند از زیاد شدن چربی خون در امان می باشند. و یکی از فلسفه های بزرگ و مهم اینکه در دین مبین اسلام آنقدر برای روزه های واجب و مستحب تأکید شده این بوده است که از چربی خون جلوگیری شود.
میزان طبیعی کلسترول در هر لیتر خون بدن ۱۵ گرم تا ۱/۸ گرم است.
اگر میزان آن از ۱/۸ گرم در لیتر بالا برود و تا ۲/۴۵ گرم هم برسد خطرناک نیست ولی باید توجه داشت که از این مقدار بالا نرود.
اگر بالا رفت آن وقت است که باید برای از بین بردن آن تصميم جدی گرفت، وقتی چربی خون زیاد شد.
به صورت صفحه ای در جدار رگها متبلور (بلور شده، شبیه بلور) می شود و حجم رگها راكم میکند و در نتیجه گردش خون بطی یعنی کند میشود.
و حتی گاهی ممكن است به کلی جلوی گردش خون را بگیرد و انسان را دچار سکته قلبی و یا فلج شدن یکی از اعضاء بدن بنماید.
علایم ابتلاء به چربی خون بالا :
دوار سر، وزوز گوش، درد بازوی چپ و درد پهلو در سمت راست سنگینی یا که در موقع راه رفتن معلوم می شود.
کلسترول ممکن است در کبد رسوب نماید و دردهای شدید ایجاد شود.
چه خوب است که انسان به سن چهل که رسید خون خود را آزمایش نماید که اگر چربی در خون راه پیدا کرده باشد.
در صدد جلوگیری آن برآید و از خوردن غذاهای ی که تولید چربی میکند پرهیز نماید.
از خوردن شکلات و آدامس و الکل و سیگار و امثال اینها که کبد شما را خسته و مسموم مین نماید اجتناب نمایید.
و بسیار مراقبت و مواظبت نمایید که دیگر کبد شما خسته نشود زیرا همین کبد است که میزان چربی را در خون تنظیم میکند.
لذا از خوردن شیر و کره و خامه و روغن حیوانی و گوشت های پرچربی خودداری نمایند، و از روغن ذرت (مازولا) استفاده کنید.
روغن های نباتی بهتر از روغن های حیوانی و ضررش کمتر است.
شیر را چربی گرفته مصرف نمایید.
شیر پاستوریزه بی ضرر است. و ماهی های کوچک کم چربی و مفید است.
راه رفتن تند چربی خون را کم می کند و به موقع منظم غذا خوردن در کم خوردن چربی مفید است.
کسانی را که چربی خونشان زیاد است عوام صفراوی مزاج گویند.
به طوری که گفته شد، چنانچه کلسترول از مقدار معین ۲/۴۵ گرم در خون زیادتر شود خطرناک است.
[irp posts=”1561″ name=”درمان برص و لک و پیس از نظر طب سنتی و قرآنی”]ولیکن امریکایی ها ۳ گرم دارند و همه صفراوی مزاج هستند.
زیاد شدن این ماده در خون فشار خون را بالا می برد. جوان را شکسته و پیر می سازد.
سرکه و جوهر سرکه ای که کبد انسان تهیه می کند، آن را می سازد.
چربی ها و مغز، نیز مقداری از آن را به انسان می دهد و با صفرا و مخمرها به خون می رود.
و به وسیله صفرا دفع می گردد. زیادی آن سنگ صفرا تولید می کند و تصلب شرایین می نماید و فشار خون را بالا می برد.
و سرانجام شخص را به سکته و خونریزی مغزی میکشاند.
کسانی که به این بیماری مبتلا هستند نباید چربی و سرکه بخورند.
کنگر و کنگر فرنگی و غذاهای ید دار که صفرا را زیاد کند، بهترین معالج آن است.
ضمنا باید بدانید که این ماده (صفرا) برای خون شما و زندگی شما و مغز و کبد شما لازم است.
این ماده با اکثر سم هایی که وارد بدن شما می شوند می جنگند و عامل اصلی رساندن چربی به خون میباشد.
اگر این ماده در خون کم شود، پوست شما خشک شده و چربی عضلات و گوشت بدن شما را کم میکند و مقاومت شما در برابر سموم تقلیل پیدا میکند. معتادین به سموم مخصوصا کسانی که تریاک و یا شیره می کشند و یا می خورند، کلسترول بدنشان کم است.
و از این رو پوستشان همیشه خشک است و چربی بدنشان از بین رفته است.
اجساد کسانی که کلسترول بدنشان کم است در قبر دیر می پوسد.
توصیه های درمانی در مورد بیماری چربی خون :
دمکرده نعنا برای کسانی که کلسترول بدنشان زیاد است مفید می باشد.
هویج کلسترول خون را پایین می آورد و رنگ پوست را باز میکند.
کسانی که چربی خون دارند، ماست را چربی گرفته مصرف نمایند.
برای آنهایی که کم خواب هستند و ضعف اعصاب دارند مفید است.
پزشکان معتقدند، یکی از عوامل اصلی بیماری قلبی اول چربی خون است.
و یکی از عوامل به وجود آمدن چربی در بدن، خوردن قند و شکر و شیرینی است.
که بلافاصله پس از ورود به بدن قسمتی تبدیل به چربی میشود.
در هر کشوری مصرف قند زیاد باشد، بیماری قلبی هم به همان نسبت زیادتر است و مصرف چربی هم در این کشورها زیادتر است.
چربی و شیرینی دست به دست هم می دهند چاقی را به وجود می آورند و به دنبال چاقی بیماریهای مختلف هم پشت سر هم به سراغ آدم می آید. چون مصرف قند زیاد است و مستقیم در ایجاد بیماریهای قلبي مؤثر است و چربی بدن را افزایش می دهد.
بالا رفتن چربی انسان را در معرض سکته قلبی قرار می دهد.
برای پیشگیری از این عوامل چه بهتر که خوردن قند و شکر را ترک کنیم یا لااقل کاهش دهیم.
و این انرژی را در قند موجود در میوه ها جستجو نماییم.
دکتر (دوگلاس) چنین می گوید: اغلب اشخاصی که به من مراجعه می کنند معتقدند که ازدیاد وزن و چاقی با پیشرفت سن طبیعی است.
در حالی که این یک اعتقاد نادرست و خطرناک است.
وقتی که سن بالا رفت ما به جای ازدیاد عضلات، چربی بدنمان را زیاد می کنیم.
اگر در سن سی سالگی وزنمان ۷۵ کیلو است. این وزن در شصت سالگی زیاد و برای قلب ما خطرناک است.
دکتر (کلیفورد گاستینو) می گوید: امروز صبح من یک مکانیک قوی هیکل را دیدم که شکمش از چربی مفرط به جلو آمده بود.
به او تذکر دادم، دو کار باید بکنی، یکی آن که وزن خود را به حد طبیعی برسانی و دیگر این که هر سال مقدار ربع کیلو وزن خود را کمتر کنید.
در شصت سالگی او در حدود ۷/۵ کیلو سبک تر خواهد بود تناسب عضلات و چربی بدنش به همان مقداری است که یک جوان سالم دارا است.
باید به خاطر داشت که اشخاص چاق کمتر به سی پیری می رسند.
آفتاب بر روی عضلات ضعيف اثری مستقیم و نیکو دارد، دم زدن و تنفس را منظم می سازد.
متابولیسم را بالا می برد و یک انرژی اضافی را در عضلات پخش میکند.
و ضمنا نتیجه بالا رفتن متابولیسم این می شود که چربی زیادی بدن بسوزد.
خوردن تمشک چربی خون را کم میکند.
تمشک دارای ویتامين (آ) و انواع ب و ث می باشد و دارای اسید سالیسیلیک و اسید اگزالیک و کمی مواد صمغی، ۱۳ درصد مواد چربی و ترکیب دارویی و مقدار قابل ملاحظهای املاح گیاهی است.
وجود این املاح سبب می شود خون و مایعات بدن را قلیایی کند و از پیدایش استیون و فاسد شدن خون جلوگیری و از لخته شدن آن و تصلب شرایین و سکته قلبی جلوگیری میکند.
تمشک ملین طبع و اشتها آور و ضد نفخ معده است و از تخمیر غذا در معده جلوگیری میکند.
و یکی از میوه های ضد حساسیت است و خون را تصفیه می نماید.
ترشحات دهانه رحم را قلیایی کرده و مویرگها را لاروبی میکند و راه میکروب ها را به عروق مسدود می سازد.
ادرار را زیاد و کلیه و مثانه شستشو میدهد و برای برطرف کردن ترشحات زنانه و خون ریزی در فواصل عادت ماهانه زنان تجویز می شود.
بهتر از این میوه پر منفعت چه می خواهید. حتی از برگ و پوست و ریشه و جوانه گل درخت تمشک می توان استفاده نمود.
جوشانده ۳۰ تا ۵۰ گرم در یک لیتر آب ده دقیقه روزی سه فنجان در شبانه روز بین هر غذا میل نمایید.
برای رفع اخلاط خون و پیدایش خون در ادرار و سرماخوردگی های شدید مفید است.
تمشک از شدت صفرا هم می کاهد. مخصوصا اگر سکنجبین درست کنند. یعنی به جای سرکه از تمشک استفاده شود.
نوشیدن این شربت بهترین وسیله برای تبرید یعنی خنک کردن بدن است و یرقان را هم درمان می کند و جهت گرفتگی صدا مخصوصا از جوشانده برگ آن استفاده شود فوق العاده موثر است.
جو و سبوس جو بهترین درمان کلسترول است.
نکته مهم : مطالبی که در بالا گفته شد برگرفته از کتاب راز سلامتی و طول عمر اثر دکتر اسماعیل اژدری است . بالطبع بنده فقط نگارش متون را بد عهده دارم و تصمیم و تحقیق در مورد دقت مطالب و درصد صحت آن بر عهده خواننده محترم میباشد.
منبع : کتاب راز سلامتی و طول عمر اثر دکتر اسماعیل اژدری