سس های تند که به عنوان سس فلفل نیز شناخته می شوند، انواع خاصی از چاشنی ها یا سالسا است که از فلفل های قرمز و سایر مواد تشکیل شده اند.
انسان ها هزاران سال از فلفل های چیلی و سایر ادویه های گرم استفاده کرده اند. ساکنان مکزیک، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی بیش از 6000 سال قبل فلفل دلمه ای داشتند.
طی چند دهه تماس با اسپانیا و پرتغال در قرن شانزدهم ، این گیاه آمریکایی به سراسر اروپا و به آفریقا و آسیا منتقل شد.
یکی از اولین سس های تند بطری تجاری موجود در آمریکا در سال 1807 در ماساچوست تولید شد.با این حال، تعداد کمی از مارک های اولیه از 1800 تا امروز زنده مانده اند. سس طبسکو اولین برند قابل تشخیص در صنعت سس داغ ایالات متحده است که در سال 1868 ظاهر شد.
سس های تند در قالب برندهای تجاری متنوع در سراسر جهان تولید می شود.
ما در این پست قصد بررسی و تست 5 تا از بهترین برندهای موجود در بازار ایران را داریم .
آنباکسینگ (جعبه گشایی) و تست 5 تا از بهترین برندهای سس تند :
یک مقایسه جذاب و دیدنی بین 5 تا برند معروف سس تند، گلوریا، american garden ، اصالت، همدانیان و سس فلفل سبز مهرام.
[irp posts=”492″ name=”تحلیل و بررسی روغن زیتون سی سام”]1- برند گلوریا :
محصول سید داوود که به دو اسم گالری یا گلوریا در بازار ایران شناخته می شود، که جفت شان محصول سید داوود بوشهری هست.
اصل این محصول تولید عربستان است، از وقتی رابطه بین ایران و عربستان شکرآب شد سید داوود از این فرصت استفاده کرد و تولید داخلیش را به همان اسم شروع کرد.
قیمتش 14 هزار تومان (در زمان تهیه پست) است و از لحاظ کیفیت واقعا چیزی کمتر از اصلش ندارد. وقتی تست می کنید خیلی تند است طعم غالبش تندی هست و یک نمکی بودن خاص را بهمراه دارد.
داخل طعم آن خبری از سرکه نیست و اگر تند خور هستید اصل جنس هست.
2- American garden آمریکایی :
40 هزار تومان قیمت دارد، دارای حجم زیادی هست و از ظاهرش بنظر میرسد که سس خیلی تندی باشد.
وقتی تست می کنید انگار صرفا دارید سرکه می خورید، فلفل خیلی کمی دارد و فقط رنگش قرمز است.
3- سس فلفل تند اصالت :
قیمتش فقط 3500 است، یک سس تند که ته مزه آلوچه می دهد در صورتیکه در ترکیبات آن خبری از آلوچه نیست.
طعم سرکه و ترشی در آن غالب است اما در کنار ترشی تندی خاص خود را نیز دارد. میتوان گفت یک ورژن تقویت شده از American garden است.
[irp posts=”442″ name=”طرز تهیه زیتون پرورده”]
4- سس نوستالژی همدانیان :
قیمت آن 4000 است،طعم رب گوجه را به خوبی داخل آن حس می کنید با ترکیبی از سرکه، نمک و فلفل که البته فلفل داخل آن غالب تر است.
با خوردن آن به یاد سس های فلافلی آبادان می افتید، و با بقیه سس ها کاملا متفاوت است.
5- سس فلفل سبز مهرام :
قیمت آن 4600 تومان، عطر و طعم آن بخاطر وجود فلفل سبز به بقیه فرق دارد.
واقعا تنده و ته مزه سرکه دارد و ته گلویتان یک تلخی خاصی را حس می کنید.
نکته :
در آخر باید بگویم که تنوع سس های تند در ایران واقعا کم و واردات آن هم خیلی پایین است.
بنابراین اگر یک روزی دنبال سس تند بودید و سس تند tabasco را پیدا کردید که گزینه عالیه اما در مرحله بعدی بدون شک گلوریا و مهرام گزینه های خیلی خوبی هستند.
ولی اگر دوست داشتید خیلی هم تند نباشد و طعم سرکه را نیز دوست دارید سس اصالت را انتخاب کنید.
سس همدانیان هم داخلش گوجه دارد و شما را می برد به فلافلی های آبادان.
ولی برند American garden هیچی برای گفتن ندارد و ارزش خرید و امتحان کردن را ندارد.
کلیپ تست و بررسی سس های تند را در زیر میتوانید مشاهده کنید